Aktív korúak ellátásával kapcsolatos ügyek 2015. március 1-től

Tisztelt Ügyfeleink!

Az aktív korúak ellátásával kapcsolatos ügyekben
2015. március 1-től a járási hivatalok járnak el.

Az káli lakosok ügyeiben a Füzesabonyi Járási Hivatal az illetékes, de 2015. február 28-ig még ezen ellátásokkal kapcsolatban, 2015. március 5-ig kiutalásra kerülő korábban megállapított ügyekben az önkormányzat jegyzőjéhez kell fordulni.

2015. március 1. napjától kezdődően az aktív korúak ellátással – ezek közé tartoznak a foglalkoztatást helyettesítő támogatás, valamint az egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás – összefüggő ügyekben a kérelem befogadására az alábbi helyeken lesz lehetőség:

  • Füzesabonyi Járási Munkaügyi Kirendeltség – Füzesabony, Rákóczi út 24.
  • Füzesabonyi Járási Hivatal Kápolnai kirendeltsége – Kápolna, Kossuth út 11.
  • Füzesabonyi Járási Hivatal Poroszlói kirendeltsége – Poroszló, Fő út 6.
  • az ügyfelek lakóhelye szerinti önkormányzati hivatalban,
  • az önkormányzati hivatalban a meghatározott napokon ott tartózkodó járási hivatali ügysegédeknél.

Felhívjuk arra is jelenlegi és jövőbeni ügyfeleink figyelmét, hogy 2015. április 5-ig kifizetésre kerülő aktív korúak ellátás csak lakossági folyószámla vagy postai utalás útján tudjuk teljesíteni.

Házipénztári kifizetésre nem lesz lehetőség!

Az ellátás folyamatossága és zökkenőmentes határidőben történő kiutalás érdekében kérjük, hogy azon ügyfelek, akik eddig az önkormányzat házipénztárából vették fel az ellátást, létesítsenek folyószámlát valamelyik pénzintézetnél és annak számlaszámát adják meg az önkormányzat hivatal ügyintézőjének 2015. február 28-ig. Ellenkező esetben az ellátást postai kifizetés útján fogják megkapni.

Együttműködésüket köszönjük!

Heves Megyei Kormányhivatal Füzesabonyi Járási Hivatala

magyar