Épül az M25: Ideiglenes forgalomterelés az M3 autópályán

Megkezdődik az M25 autóút és az M3 autópálya csomópontjának építése, ezért a Rekettyés pihenőhely közelében ideiglenes forgalmi rend változásra számíthatnak a közlekedők az M3 autópályán.

Ütemterv szerint halad az M25 autóút déli szakaszának kivitelezése, így 2019 tavaszán megkezdődnek a csomóponti híd alapozási munkáiEz idő alatt az M3 autópályán mindkét irányban lezárják a belső sávot a 107-108 km szelvények között. Az ideiglenes forgalomterelés kialakítására 2019. március 21-én kerül sor. A várhatóan 2019 júliusáig fennálló forgalmi rend 60 km/h sebességkorlátozás mellett irányonként két forgalmi sávon, sávelhúzással biztosítja majd a haladást.

A fejlesztés várható befejezése 2020 nyara, melynek köszönhetően közvetlen gyorsforgalmi útkapcsolat jön létre Budapest és Eger között. Jelenleg földmunkák, és hídépítési munkák zajlanak a szakaszon, illetve folynak a vízépítési munkálatok is.

A beruházás az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásban valósul meg uniós és hazai forrás felhasználásával.

 

Forrás: NIF.HU

Meghatározatlan