HEOL.hu: Tekertek a polgármesterek is

Három falu összefogásában újították fel a kerékpárutat, mely Kált, Kompoltot és Kápolnát köti össze.

Az elmúlt esztendőben zajlott, és lezárásához közeledik a Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása, s ennek nyomán jelentős útfelújításokat is végrehajtottak kormányzati támogatásoknak köszönhetően Kál, Kápolna, Kompolt, Tófalu, Aldebrő és Feldebrő településeken az elmúlt időszakban. A szennyvíztisztító napokban kezdődött próbaüzemét követően szeptemberben avatják majd fel a térség egyik legnagyobb beruházását, ám hétfőn is ünnepre gyűltek össze sokan a projekttel érintett három településről: Kál, Kápolna és Kompolt lakosai településeik polgármestereivel közösen pattantak nyeregbe, hogy végigkerekezzenek a három falut összekötő, most teljes hosszában felújított kerékpárúton.

– Három település példaértékű összefogásának köszönhetően, kormányzati támogatással újíthattuk fel a harminc éve épült kerékpárutunkat – emelte ki a szalagátvágást megelőzően Balázs Zoltán, Kompolt első embere, aki mellett szintén biciklire ült hétfőn dr. Berecz Kálmán kápolnai, illetve Morvai János káli polgármester.

Összesen három kilométer hosszan kapott új aszfaltburkolatot a bicikliút, s ez összesen 25 millió forintos beruházást jelentett a három településnek. Az ünnepélyes avatásra sok helybéli elfogadta a polgármesterek meghívását, így néhány percre a forgalmat is megállították a településeken, amíg a kompolti óvodások segítségével a faluvezetők átvágták a nemzeti színű szalagot. Ezt követően népes kerékpáros csapat végigtekert a teljes hosszában újjá varázsolt úton.

– Örülünk, hogy ilyen sokan eljöttek, s magukénak érzik az új utat, mert úgy gondoljuk, hogy ez az eredmény mindenkinek szól, aki Kálban, Kompolton, vagy éppen Kápolnán éli mindennapjait – mondta Balázs Zoltán köszöntőjében.

magyar