Megszépül az ovi…

Elkezdődött a Százszorszép Napköziotthonos Óvoda felújítása! Az adósságkonszolidációban részt nem vett települési önkormányzatok fejlesztési támogatásáról szóló 10/2014. (II. 19.) BM rendelet alapján kiírt pályázaton Községünk helyi önkormányzati fejlesztésekhez nyert. A vissza nem térítendő állami támogatásból közel 40 millió forintot fordítunk az óvoda felújítására. A felújítás során cserére kerülnek az épület nyílászárói, továbbá megújulnak az épület csoportszobái, vizesblokkjai, villamos hálózata.

Önkormányzatunk meghívásos közbeszerzési eljárás keretében választotta ki a kivitelezőt. A közbeszerzési eljárás során a döntőbizottság döntése alapján a helyi Zele-Bau Kft.-vel kötöttünk kivitelezési szerződést.

A munkaterület átadása 2014. augusztus 1-én megtörtént.

Az épület valamennyi külső nyílászáróját kicseréljük, melynek köszönhetően az épület fűtési költségeinek csökkenését várjuk. Megújulnak a csoportszobák burkolatai és teljes körű festésre is sor kerül. A vizesblokkokban valamennyi burkolat, cső, szerelvény és szaniter eszköz cserére kerül. A villamos hálózat felújítása során ellenőrzésre, illetve cserére kerül az épület teljes villamos vezetékhálózata. Cserére kerülnek a régi, elavult, nagy fogyasztású világítótestek, továbbá a világítási és erőátviteli szerelvények (kapcsolók, konnektorok).

Sajnos előre nem látható műszaki okok miatt a beruházás befejezésére várhatóan csak szeptember végén kerül sor.

magyar