Tíz éve vigyázzák a községet

Számunkra elismerés, ha a faluban megállítanak bennünket, s elmondják, ha látják a járőrautónkat, nyugodtabban alszanak – hangzott el azon az évértékelőn, amelyen Kalcsó Sándor elnök számolt be a helyi polgárőr egyesület tevékenységékről.

A lakosság nemcsak az utcákon látja a csapat tagjait, hanem naponta az iskola előtti zebránál, rendezvényeken a falunaptól a huszártalálkozóig. Jó kapcsolatot ápolnak a környékbeli egyesületekkel, s ha szükséges, a füzesabonyi térség egész területén besegítenek. Volt, hogy 24 órás szolgálatot adtak a migránshelyzet időszakában, de részt vettek eltűnt személy keresésében, s gyakorta végigjárják a MÁV itteni vasúti szakaszát is. Az egyesületnek két mentőszolgálatos tagja is van. Gecsey András polgárőr kezdeményezésére megalakult a környezetvédő csoportjuk, melynek tagjai felderítik az illegális szemétlerakókat, megelőzik a falopásokat.

 

Polgárőr Érdemkeresztet kapott Balla Károlyné, az egyetlen nő tag FOTÓ: SZILVÁS ISTVÁN
Polgárőr Érdemkeresztet kapott Balla Károlyné, az egyetlen nő tag FOTÓ: SZILVÁS ISTVÁN
 

Több középiskola jelezte: számos diákjuk náluk szeretné letölteni az előírt 50 órás közszolgálatot. A csapat jubilál: tíz éve, hogy alapító tagjai megkezdték a járőrözést a településen. Csak az elmúlt évben több mint 1500 órát – négyszázat a rendőrökkel – töltöttek szolgálatban.

 

Forrás: heol.hu

magyar