Változnak a vadászterületek határai

A vadászati törvénynek megfelelően és a helyi érintettek érdekeit szem előtt tartva a vadászati hatóság elkészítette a 2017. március 1. és 2037. február 28. közötti időszakra érvényes vadászterületek kialakítására vonatkozó ajánlásait.

A dokumentumok megtekinthetők a Heves Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztály Földművelésügyi Osztályának hirdetőtábláján kifüggesztve (Eger, Szövetkezet u. 6.), a kormányhivatal honlapján: http://www.kormanyhivatal.hu/hu/heves/vadaszteruletek-ajanlasa, illetve a vadászterület fekvése szerinti önkormányzatok hirdetőtábláján is.

Az ajánlások tartalmazzák a határleírásokat, a vadászterületek becsült nagyságát, egy részletes 1:50000-es léptékű, valamint egy áttekintő térképet, amely egy tájegységen belül a szomszédos vadászterületeket is megmutatja.

Az ajánlásokra módosító javaslatokat 2016. május 15-éig lehet tenni, melyet a vadászati hatósághoz kell benyújtani. Ennek részletes feltételeiről, valamint a vad élőhelyével a vadgazdálkodással és vadászati joggal kapcsolatos további ügyekről a 0636/413-737-es telefonszámon lehet érdeklődni.

 

Forrás: kormányhivatal.hu

magyar