Hárommillió forint hat alapítványnak

Hat település hat alapítványa egyenként ötszázezer, azaz összesen három millió forintot kapott kedden az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoporttól rászoruló tehetségek gondozására.

Az adományt egy hatalmas csekk formájában dr. Friedrich Wilhelm Knebel, az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport igazgatósági tagja vitte el a községbe. A település művelődési házában pedig a támogatott alapítványok többsége műsorral köszönte meg a segítséget.

Muzsikáltak a tarnaleleszi Rákóczi Péter Ifjúsági Fúvószenekar tagjai, a káli óvoda növendékei pedig adventi műsorral köszönték meg az adományt, de a váraszói Gyöngyvirág Citerazenekar tagjai is megmutatták hangszeres tudásukat. Az esemény házigazdája, Morvai János, Kál polgármestere mellett a térség országgyűlési képviselője, Horváth László, a megye kormánymegbízottja, dr. Pajtók Gábor, valamint a megyei közgyűlés elnöke.

Szabó Róbert is megköszönte az áramszolgáltató cég ma már hagyományosnak mondható gesztusát. Mint az elhangzott: az elmúlt években több megyénkbéli óvodát, iskolát, gyermekintézményt, alapítványt támogattak már hasonló célokkal.

Az Ivádi Fiatalok Egyesülete, a kisfüzesi Fűzfa Alapítvány, a tarnaleleszi Rákóczi Péter Ifjúsági Fúvószenekar, a váraszói Gyöngyvirág Citerazenekar, a gyöngyösi Petőfi Sándor Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Segíts, hogy Segíthessünk Közhasznú Alapítványa, valamint a káli óvoda Nyitva van az aranykapu Alapítványa részesül egyenlő részben abból a három millió forintból, amelyet kedden adott át a szervezeteknek Kálban az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport. A káli művelődési házban megtartott ünnepségen dr. Friedrich Wilhelm Knebel, az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport igazgatósági tagja adta át a hat település alapítványait képviselőknek, illetve maguknak a gyerekeknek a támogatásról szóló csekket.

 

           Támogató és támogatottak. Hat település tehetséggondozóinak jut a pénzből Fotó: Gál Gábor

 

Az adományátadáson Pajtók Gábor, Heves megye kormánymegbízottja felidézte, épp Szent Miklós napjára esik ez az idei esemény, amelynek azért is szimbolikus jelentősége van szavai szerint, mert a legendás püspök szinte mindenét szétosztotta, az emberi méltóság megőrzésének érdekében cselekedett.

– Öröm számunkra, hogy térségünkben az áramszolgáltató minden évben támogatja a rászorulókat, illetve a tehetséggondozást. Ez a két cél az idei adományban összekapcsolódott, hiszen rászoruló tehetségeknek jutott most a segítség – tette hozzá Pajtók Gábor.

– A kistelepülések, ahol a most támogatott alapítványok többsége működik biztosan tudnák sorolni, hogy mijük nincs. Ezzel a most kapott támogatással azonban éppen azt tudják majd megmutatni amijük van, ami gazdaggá teszi őket: a tehetségeiket – emelte ki Horváth László, aki a térség országgyűlési képviselőjeként volt részese a ceremóniának.

 

Forrás: heol.hu

Meghatározatlan