HEOL.hu: Újabb harminc munkahely Kálban

A településen átadta új üvegszövetháló-gyártó üzemét a Masterplast-csoport.

A társaság mintegy 1,4 millió eurót fordított a fejlesztésre, amely idén 1,4, jövőre pedig 2,8 millió euró többlet bevételt hozhat a cégnek.Tibor Dávid, a cég elnök-vezérigazgatója elmondta, a fejlesztés mérföldkő a cég életében. Tavaly tavasszal 6,1 millió euró tőkebevonást hajtottak végre, ebből valósul meg a káli beruházás. A vállalat jelenleg három országban rendelkezik gyártóbázissal, ám ez bővül majd. Ács Balázs operatív vezérigazgató kiemelte, 2012-ben Sepsiszentgyörgyön adtak át egy polisztirollap-gyárat, idén pedig Ukrajnában is építenek egyet.

Elhangzott: a káli üzembe az elérhető legjobb technológiát hozták, december óta folyik a próbagyártás, amelynek eredményeit sárszentmihályi laborjukban elemezték. A termelés márciusban indul be, s évente 10,4 millió négyzetméternyi üvegszövetháló gyártására lesznek képesek.

Biacsi Péter gyárigazgató úgy fogalmazott, a beruházás 30 új munkahelyet teremt, így már százan dolgozhatnak a habfóliát, élvédőt, szárazépítő profilt előállító káli telephelyen. Az üzemet megáldotta Artner Péter plébános, Morvai János polgármester pedig a munkahelyek fontosságát hangsúlyozta.

magyar