katasztrófavédelem

Lakosságriasztó eszközök próbája Kál Nagyközség területén

Tájékoztatom a tisztelt Lakosságot, hogy Kál Nagyközség területén 2015. szeptember 2-án tervezetten a lakossági riasztó, -tájékoztató (régi nevén légvédelmi sziréna) eszközök „morgató” próbáját tartja az Egri Katasztrófavédelmi Kirendeltség, amelynek kellemetlenségeiért előre is kérik a Lakosság megértését.

A település területén lévő lakosság riasztó, -tájékoztató eszközök nem csak légiriadót tudnak leadni, hanem katasztrófariadót is. A szirénák „morgató” – felfutó hangjelzés 6 másodpercen keresztüli – próbájának célja, ellenőrizni az állapotukat, megvizsgálni, hogy működnek-e.

A próba során kiadott jelzéseket kizárólag műszaki ellenőrzés céljából adják le és semmilyen veszély bekövetkeztét sem jelzik, a lakosság a részéről semmiféle teendő nem szükséges. Az összes szirénát leellenőrizik, mindegyik kapcsolószekrényéhez odamennek, a speciális kulccsal felnyitják és működésbe hozzák a készülékeket. A próbák folyamatosan zajlanak. Egy esetleges katasztrófa esetén ezekkel az eszközökkel is riasztják az állampolgárokat, így fontos tudni, hogy hol szólalnak meg.

A próba az Önök és a lakosság biztonságát szolgálja!

Tisztelettel:

Morvai János
polgármester

magyar