A káli farsangi fánk szívvel-lélekkel és cseppnyi rummal készítve a legfinomabb

A káli önkormányzat és a Molyoló szakkör idén is a finom édességgel vendégelte meg a helyieket. A káli farsangi fánknak semmi titka nincs, mégis mindenkinek ízlett.

Káli farsangi fánkot kóstolhatott ingyen, aki szombaton kora délután kilátogatott a nagyközség főterére. A tavasz első napjához illő kellemes napsütésben zeneszó, tea, beszélgetés és a finom édesség fogyasztása közben múlathatta az időt az, aki már a Tarna-völgyi Huszár és Katonai Hagyományőrző Találkozó díszszemléjének megtekintésére érkezett. Kalcsóné Bolyós Mária, a fánkokat az önkormányzati konyha dolgozóival együtt sütő helyi Molyoló szakkör vezetője arról beszélt portálunknak, hogy már harmadik éve várja az önkormányzat a farsangi fánk kóstolóra a káliakat.

– Kezdetben versenyt is rendeztünk belőle, hogy vajon ki süti a legjobb fánkot Kálban. Voltak bátor jelentkező, de most versenyen kívül kínáljuk mindenkinek szeretettel. A szakkörünk tagjai felelnek a fánk minőségéért, ma mintegy 600 darabot sütöttünk – részletezte Kalcsóné Bolyós Mária.

A káli farsangi fánk egy cseppnyi rummal készítve az igazi

Az ínycsiklandóan aranybarna fánkokat igény szerint porcukorral, kétféle lekvárral kínálták az érkezőknek. Mint megtudtuk, a káli farsangi fánk receptjében semmi különlegesség nincs, leszámítva egy cseppnyi rumot. Viszont többen is azt mondták, hogy a káliak szíve-lelke benne van, ettől lesz mindig olyan ízletes, mint szombaton is. Aki megkóstolta, tanúsíthatja! 

 

Forrás: Heol.hu

Meghatározatlan
Címkék: