A legtökösebb tököt keresik Kálban

A legtökösebb tökfaragó versennyel, zenés-táncos produkciókkal készül péntekre Kál önkormányzata. A Hagyományőrző napot idén rendezik meg másodjára, és azt tervezik, lesz folytatása is – tudtuk meg Morvai János polgármestertől.

Milyen programokkal készülnek péntek délutánra?

Már tavaly volt ilyen napunk és mivel nyáron nem tudtunk falunapot tartani, így mindenképp szerettünk volna egy jó kis őszi bulit csapni. Az ideit egy EFOP-os támogatásnak köszönhetően tudjuk megrendezni. 13 órakor kezdünk és egészen 20 óráig várjuk majd a helyieket és vendégeinket. A gyermekeknek népi játszótérrel, kézzel hajtott hintával, arcfestéssel készülünk, a felnőtteknek tökfaragó versenyt hirdetünk. Erre csütörtök délig lehet jelentkezni. A tököt, kést mi biztosítjuk, csak a fantáziára lesz bízva, hogy ki milyen Halloween tököt alkot. A legkreatívabb, legtökösebb tököket díjazzuk, az első három helyezett ajándékcsomagot kap.

Kik lesznek a nap főszereplői?

12 órától folyamatosan érkeznek a művelődési házba a helyi és a környék hagyományőrző együttesei. Lesznek fellépőink Kompoltról, Kápolnáról, Jászszentandrásról, Hevesről. Este operett műsorral lép fel Csonka Zsuzsanna és Domoszlai Sándor, de retro bulival is várjuk vendégeinket Sztaniszláv Lászlóval, a napot pedig a tehetségkutatóból ismert Peter Šrámek produkciója zárja.

Forrás: Kekesonline.hu

Meghatározatlan