Tarna-menti ösztöndíj: három féléven át segítik a fiatalokat

Az idei őszi tanulmányi félévre 36 középiskolás és felsőfokú tanintézmény hallgatója kapta meg a Tarna menti ösztöndíjat.
 
A három tanulmányi félévet támogató ösztöndíjprogram a humán szolgáltatások fejlesztésében együttműködő Kál, Kápolna, Kompolt, Aldebrő, Tófalu önkormányzatai által alkotott konzorcium területén élő fiatalokat támogatja.

A települések önkormányzatai pályázat keretében közös, egységes ösztöndíjpályázatot hirdettek meg, az ösztöndíjasok támogatásra fordítható keretösszeg négymillió forint. Az ösztöndíjrendszer kialakításának célja a helyben maradásuk ösztönzése, a megélhetési körülményeik javítása, a vidék népességmegtartó képességének erősítése, s az ezzel kapcsolatos értékközvetítés támogatása volt.

 
Ösztöndíjban végül is 19 középiskolás, továbbá 17 felsőoktatásban tanuló részesült. A középiskolások részére 25 ezer, az egyetemi, főiskolai hallgatóknak 75 ezer forint támogatást fizetnek ki november 5-ig, így a rendelkezésre álló keretösszegből egymillió 750 ezer forintot használtak fel.

 

Forrás: Heol.hu

Meghatározatlan