Újra lesz ATM Kálban, nagy öröm ez a helyieknek

Sikerre vezettek a tárgyalások, hamarosan újra lesz működő bankautomata Kálban.

Augusztus végén még arról számolt be a település polgármestere, Morvai János, hogy az önkormányzat minden igyekezete ellenére a Takarékbank Zrt. kivonult a faluból, döntésük egyoldalú volt, amelyet az önkormányzat nem tudott elfogadni, s tárgyalásokkal kívánták elérni egyebek között azt, hogy továbbra is legyen működő ATM Kálban. Akkor attól sem riadtak vissza, hogy annak működési költségeit az önkormányzat finanszírozza, s hozzátették, amíg ez nem valósul meg, addig a postán lehet ki- és befizetéseket intézni, és a kompolti ATM vehető igénybe. 

A polgármester most tudatta, egyeztető tárgyalásai sikerre vezettek a Takarékbank Zrt-vel. A településen működő ATM szolgáltatás megmarad, az üzemeltetés költségeit pedig teljes egészében átvállalta a bank. 

– Az automata visszaszereléséig türelmünket kérte a társaság. Napi szinten kapcsolatban vagyok az ügyintézővel, aki közreműködik ezügyben. Egyelőre még nincs meg a pontos időpont, hogy mikor szerelik vissza a készüléket, de folyamatban van az ügyintézés. A falu központjában, a templommal szemben volt az automata, és remélhetőleg ide is kerül vissza, vagy pedig az önkormányzat biztosít majd helyet neki – mondta el portálunknak Morvai János. 

 

Forrás: Heol.hu

Meghatározatlan
Címkék: