mezőgazdaság

Start Mezőgazdaság Képekben

Az elmúlt éveknek megfelelően idén is indított START mezőgazdasági programot Önkormányzatunk. A palánták nevelése Üvegházunkba és fóliasátorban történik, amik tavasszal palántázásra kerülnek.

A megtermelt zöldségek és gyümölcsök Kál Nagyközség Konyháján kerülnek feldolgozásra. A feldolgozást követően iskolánk, óvodánk, idős otthonunk tanulói és lakói fogyaszthatják el a helyben termelt árukat.

Meghatározatlan
< >
<
>

Változott a mezőgazdasági őstermelői tevékenységet szabályozó rendelet

2016. január 01-től az őstermelőként végzett mezőgazdasági tevékenység szabályait a mezőgazdasági őstermelői igazolványról szóló 436/2015. (XII.28.) Kormányrendelet határozza meg.

Az alábbiakban az őstermelői tevékenységgel kapcsolatos legfontosabb szabályokat foglaljuk össze:

magyar

Újabb, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó támogatásokat érintő rendeletmódosítások

Megjelent a Miniszterelnökséget vezető miniszter 34/2015. (VII. 22.) MvM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó támogatások részl11etes feltételeiről szóló egyes rendeletek módosításáról valamint a Miniszterelnökséget vezető miniszter 35/2015. (VII. 22.) MvM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2015-től igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló 21/2015. (IV. 17.) MvM rendelet, valamint az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a kertészeti gépek beszerzéséhez a 2015. évben nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 26/2015. (V. 6.) MvM rendelet módosításáról.

magyar