Elkezdődött a térfigyelő rendszer kiépítése

Egy korábbi hírben már tájékoztattuk a tisztelt Lakosságot, hogy településünk sikeresen pályázott a közbiztonság növelését szolgáló önkormányzati fejlesztések támogatásáról szóló 28/2014. (IV. I.) BM rendeletben, a közbiztonság növelését szolgáló önkormányzati fejlesztések keretében megvalósítandó térfigyelő kamerarendszerek kiépítésére vagy bővítésére kiírt pályázaton. Kál Nagyközség 8,8 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert 100%-os támogatási intenzitással.

A beruházás kivitelezése elkezdődött! Tegnap – 2014. szeptember 9-én – délután a “patkóiskolánál” felszereltük az első intelligens speed-dome kamerát, mellyel folyamatosan nyomon követhető a Rózsa u., az Ady Endre u. és az Akácos u. kereszteződésének, illetve a gyalogos átkelőhely forgalma.

Új kamerákat helyezünk el továbbá a főtér, az Erdőtelek és az M3-as autópálya felől érkező forgalom, az Alatka és Tarnabod felől érkező forgalom, a Nagyút felől érkező forgalom, a Rózsa u. és a Gárdonyi u. veszélyes kereszteződésének és a vasúti átjáró forgalmának nyomon követésére. Új kamerát helyezünk el a temető központjában is a temetői rongálások és lopások megelőzése érdekében.

A rendszer kiépítésére és tesztelésére 2014. szeptember 30-ig kerül sor, az éles üzem október 1-től indul.

magyar
< >
<
>