polgárőrség

HEOL.hu: Nélkülük a rendőrség félkarú óriás lenne

A Heves Megyei Polgárőr Szövetség tagjai tavaly 216 ezer 335 órát töltöttek szolgálatban megyénkben.

A Heves megyében működő polgárőr egyesületek megújultak, hatékonyabbá váltak, technikailag gazdagodtak – hangzott el a Heves Megyei Polgárőr Szövetség évértékelő közgyűlésén. Mint beszámolójában Völgyi Ferenc elnök utalt rá, a szövetséghez tartozó 102 egyesületben 2750 polgárőr tevékenykedik, s tavaly 216 ezer 335 órát töltöttek szolgálatban. Rendszeres települési figyelőszolgálatot, külterületi járőrözést láttak el. Tizenhat egyesület részt vesz az ország 250 települését érintő kiemelt közbiztonsági akcióban, zömükben már kevesebb bűncselekmény is történt.

magyar

HEOL.hu: Kamerarendszer-avatás a Harcosok Klubjával

Kedden avatták a káli térfigyelő kamerarendszert a településen. Az ünnepségen a mezőcsáti Harcosok Klubja tartott bemutatót.

Kál önkormányzata korábban sikeresen pályázott a közbiztonság növelését szolgáló térfigyelő kamerarendszerek kiépítésére, bővítésére kiírt pályázaton. A káliak így 8,8 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyertek el.

magyar

Felavattuk a térfigyelő rendszert…

Korábbi bejegyzésünkben már beszámoltunk róla: új térfigyelő rendszer épül Nagyközségünkben. A beruházás elkészült, a rendszert tegnap délután felavattuk.

A rendezvényen jelen volt Horváth László országgyűlési képviselő, Kovács József rendőr alezredes a Füzesabonyi Rendőrkapitányság vezetője és Lukács Balázs a Füzesabonyi Járási Hivatal vezetője is. Az avatóbeszédeket és ünnepélyes szalagátvágást követően a Mezőcsáti Harcosok Klubja tartott bemutatót.

magyar

Elkezdődött a térfigyelő rendszer kiépítése

Egy korábbi hírben már tájékoztattuk a tisztelt Lakosságot, hogy településünk sikeresen pályázott a közbiztonság növelését szolgáló önkormányzati fejlesztések támogatásáról szóló 28/2014. (IV. I.) BM rendeletben, a közbiztonság növelését szolgáló önkormányzati fejlesztések keretében megvalósítandó térfigyelő kamerarendszerek kiépítésére vagy bővítésére kiírt pályázaton. Kál Nagyközség 8,8 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert 100%-os támogatási intenzitással.

magyar

Tovább javul a közbiztonság utcáinkon…

Településünk sikeresen pályázott a közbiztonság növelését szolgáló önkormányzati fejlesztések támogatásáról szóló 28/2014. (IV. I.) BM rendeletben, a közbiztonság növelését szolgáló önkormányzati fejlesztések keretében megvalósítandó térfigyelő kamerarendszerek kiépítésére vagy bővítésére kiírt pályázaton.

magyar

HEOL.hu: Mezőőr és polgárőr fülelte le a fatolvajt

Kál külterületén kaptak el szerdán két fatolvajt. A mezőőr és a polgárőr visszatartotta a tolvajokat, és rendőrt hívott.

Bejelentés érkezett a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére szerdán, valamivel 10 óra után, hogy Kál külterületén, egy erdős részen a mezőőr és a polgárőr falopáson tetten ért két embert. Rendőrt hívtak.

magyar