HEOL.hu: Két új játszóteret kaptak a káli gyerekek

magyar

Két játszóteret is avattak Kálban, az egyiket a Mentőállomás mellett, a másikat pedig a Művelődési Ház udvarán.

A szigorú európai uniós követelményeknek megfelelő játszóterek pályázati pénzből készültek, még a korábbi polgármester, Tompa Vilmos kezdeményezésére. A kettő együttesen nettó 13 millió 217 ezer forintba került. Bár a településen körülbelül 600–700 óvodás vagy annál fiatalabb, illetve általános iskolás gyerek él, a faluban eddig nem volt köztéri játszótér.

– Az építésükkel is hozzájárulunk ahhoz, hogy a községünk még élhetőbb legyen, a lakók komfortérzetét szeretnénk növelni – mondta el a Morvai János polgármester. – A játszóterek kialakításában helyi vállalkozók vettek részt.

Az átadóünnepségre a gyerekeken és szüleiken kívül a kistérség több településéről is érkeztek vendégek, környékbeli polgármesterek, illetve jegyzők is részt vettek a rendezvényen. Az építési munkálatok a napokban fejeződtek be, és most a gyerekek örömmel vették birtokukba a köztéri játékokat. A játszóterek a helység egymástól távol eső részein kaptak helyet. Herman István országgyűlési képviselő és Morvai János, Kál polgármestere adták át mindkettőt.