HEOL.hu: Részegen törtek, zúztak a fiatalok a főtéren

Három fiatal randalírozott Kálban hétfőn éjszaka. A település Fő terén szinte mindent összetörtek.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a három fiatal a kocsmából ment a káli Fő térre, ahol mindent összetörtek.

A Füzesabonyi Rendőrkapitányság két 16 éves kompolti, és egy 17 éves káli fiúval szemben indított eljárást, akik  július 8-án hajnali fél egykor Kál főterén felborították a virágcserepeket, egy részüket a szökőkútba dobták, a buszmegállótáblát megrongálták, több üzlet ablakát betörték valamint a közterületi padokat és az ott kiállított tűzoltóemlékmű-szekeret összetörték.

A gyanúsítottak – kihallgatásuk során – elismerték a bűncselekmény elkövetését. Elmondták, hogy az este folyamán alkoholt fogyasztottak, majd a helyi kocsmából a  Fő téren található tűzoltószekérrel „tologatták egymást”, aminek kitörött két kereke, ezt követően rongálták meg a többi tárgyat is.

A további eljárást a Füzesabonyi Rendőrkapitányság – szabadlábon hagyásuk mellett – garázdaság bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, gyorsított eljárás keretében folytatja le.

– Sokkos állapotban vagyunk, nagyon sajnálom, hogy így történt – mondta a település jegyzője, dr. Szabó Anikó. – Az értelmetlen rongálás, feldolgozhatatlan, hogy amiért dolgozunk, hogy szép legyen a település azt részeg fiatalok egy szempillantás alatt tönkretették.

– Mintha tatárjárás lett volna Kálban, olyan látvány fogadott hajnali kettőkor, amikor a helyszínre hívtak – osztotta meg tapasztalatait Morvai János polgármester. – Siralmas látvány volt látni az összetört padokat, az útra dobált kukákat, és ami a legnagyobb szívfájdalmam az összetört, százéves tűzoltókocsit. Három kerekét törték ki, és a roncsokkal kiverték a környék irodáinak, üzleteinek ablakait. Felszedték a díszburkolatot és a kövekkel összezúzták a Fő tér órájának plexilapját.

A polgármester hozzátette: ő is volt fiatal, neki is voltak csínytevései, de ilyen mértékű rombolást nem tud megérteni. Elkeserítőnek tartja, hogy miközben a 3700 lakost számláló Kál lakóinak többsége tesz azért, hogy egy élhető településsé tegyék a falut, három fiatal részegen összerombol mindent.

A romok eltakarítását közmunkások segítségével megkezdték. A kárt fél millió forintra becsülte a polgármester.

magyar