Kálban lőtték az apróvadat, ez volt az eddigi legsikeresebb jótékonysági vadászat Hevesben

Karácsony után immár 11. alkalommal rendezték meg a hagyományos Országos Jótékonysági Vadászatot. A 43 helyszín közül kettő volt vármegyénkbeli. A nagyvadat Detken, míg az apróvadat Kál területén űzték a vadászok. Több mint 161 ezer beteg gyermek gyógyulása, 23 gyermekosztály modernizálása, és több mint 200 millió forintból hiánypótló orvosi eszközök vásárlása, ez az eredmény.

A káli vadászatot megelőző szerda reggeli megnyitón előbb Morvai János, a település polgármestere mondott nyitóbeszédet. Köszöntőjében a faluvezető azt emelte ki, hogy beteg gyermekeken és ezen keresztül magukon a családokon segíteni igen nemes gesztus. Az ilyen célt szolgáló eseményeknek a községben mindig szívesen adnak otthont.

Dr. Garamvölgyi Tamás, az Országos Jótékonysági Vadászatok Heves vármegyei stratégiai partnere beszédében az évtizedes hagyománnyal bíró jótékonysági vadászat jelentőségéről beszélt, illetve összegezte az eddigieket, és külön is a 2023-as eredményeket. Szavai szerint nagyon nehéz, új kihívásokkal teli esztendő áll mögöttük, de a munka meghozta a kívánt eredményt.

– Bátran mondhatom, hogy hazánkban immáron a legszélesebb körben ismert vadászati rendezvénye az Országos Jótékonysági Vadászat, de azt is elmondhatom, hogy nincs még egy ilyen karitatív program az országban, amely ilyen hosszú ideje, évről-évre egyre csak növekszik és vele exponenciálisan nő a gyógyult beteg gyermekek száma. Több mint 161 ezer beteg gyermek gyógyulása, 23 gyermekosztály modernizálása, és az idei év adományával több mint 200 millió forintból hiánypótló orvosi eszközök vásárlása, ez az eredmény – fogalmazott.

A stratégiai partner szavaiból kiderült az is, hogy Hevesben idén is a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet Gyermekosztályát támogatják a vármegyénkbe regisztrált vadászok.

– Pontos számokat felelőtlenség lenne még említenem, hiszen még a 13613-as adományvonalunkra várjuk a támogatásokat, de nem “lövök” mellé azzal, hogy a Hevesbe regisztrált vadászok közel kétmillió forintot gyűjtöttek. De az összegszerű adat csak részeredmény, amely azonban visszacsatolást, megerősítést ad arra, hogy igenis jól csináljuk amit és ahogy csinálunk – jelentette ki.

Dr. Garamvölgyi Tamás szerint az az érzés, amikor tudják, nem csak számokat látnak az orvosok és nővérek, hanem a beteg gyerekek gyógyulását segítő, kézzel fogható eszközöket semmihez se hasonlítható. 

– Tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a szakemberek ezekkel az eszközökkel gyermekeket gyógyítanak és mondjuk ki családok biztonságát segítik elő, hamar könnyeket csal az ember szemébe úgy – hogy ismétlem –a mai napig 161 ezer gyermek gyógyulásáért tettünk – fogalmazott.

Kitért arra is, lévén hogy mégis csak vadászatról van szó, hogy a visszajelzések szerint szerdán mindkét helyszínen minőségi vadászatot sikerült összehozni.

– Mindkét vadászatra jogosultnak, a Grassalkovich Vadásztársaságnak és a Hárompatak VHSE-nek köszönöm az egész éves munkáját. Egyúttal ígérem:  jövőre ismét számíthatnak ránk december 27-én mind a jótékony vadászok, mind az egészségügy – mondta.

Forrás: Heol.hu, Országos Jótékonysági Vadászat

Meghatározatlan