Kis mesemondók

2015. április 15-én került megrendezésre a káli Százszorszép Napközi Otthonos Óvodában a káli és a környező települések óvodáiból érkezett kisgyermekek mesemondó versenye.

 

A mesemondó verseny először 2008-ban került megrendezésre, szinte már hagyománnyá vált településünkön. Ebben az évben – a nyolcadik alkalommal – 7 településről összesen 18 gyermek mondott mesét. A verseny tétje: ki vehet részt környékünkből a megyei mesemondó versenyen.

Orosz Hajnal intézményvezető és Morvai János polgármester köszöntötte a kicsiket és kísérőiket, továbbá a zsűri tagjait. A gyerekek hat fős csoportokban meséltek, a többiek addig a részükre nyitott csoportszobában játszottak, nagyon jól érezték magukat. Minden évben szívesen jönnek. A zsűri döntéséig a versenyzők megebédeltek kísérőikkel.

A zsűri elnöke kiemelte, hogy valamennyi gyermek kimagasló teljesítményt nyújtott és a mind a kicsik által kiválasztott mese, mind az előadás módja évről-évre egyre színvonalasabb.

A verseny végén minden kisgyermek emléklapot kapott Morvai János polgármestertől. Orosz Hajnal intézményvezető nyakba akasztható állatfigurával kedveskedett a résztvevőknek. A zsűri két csoportban három-három gyermeket díjazott, ketten mennek tovább a megyei versenyre.

A versenyen készült fotók megtekinthetők a galériánkban.

magyar