Tovább javul a közbiztonság utcáinkon…

Településünk sikeresen pályázott a közbiztonság növelését szolgáló önkormányzati fejlesztések támogatásáról szóló 28/2014. (IV. I.) BM rendeletben, a közbiztonság növelését szolgáló önkormányzati fejlesztések keretében megvalósítandó térfigyelő kamerarendszerek kiépítésére vagy bővítésére kiírt pályázaton.

A Kál Nagyközségi Önkormányzat 8,8 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert 100%-os támogatási intenzitással.

A beruházás keretében teljesen megújul a 2009-ben felépített régi térfigyelő rendszer. Részben új kamerák kerülnek felszerelésre, továbbá korszerűsítésre kerül a kamerák és a központi rögzítő egység közötti kapcsolatot biztosító mikrohullámú adatátviteli hálózat. A rendszerben tárolt felvételekhez a jövőben közvetlenül hozzáférnek a rendőrség munkatársai.

Önkormányzatunk – több beérkezett árajánlat közül a legkedvezőbb kiválasztásával – a helyi Zele-Bau Kft.-vel kötött szerződést a rendszer bővítésére. A munkák már elkezdődtek. Folyamatban van a rendszer tervezése és a közszolgáltatói (ÉMÁSZ Hálózati Kft.) egyeztetés, engedélyeztetés. A kiépítésre és tesztelésre 2014. szeptember 30-ig kerül sor, az éles üzem október 1-től indul.

A rendszer bővítésétől a helyi közbiztonság további javulását várjuk.

magyar