HEOL.hu: Kamerarendszer-avatás a Harcosok Klubjával

Kedden avatták a káli térfigyelő kamerarendszert a településen. Az ünnepségen a mezőcsáti Harcosok Klubja tartott bemutatót.

Kál önkormányzata korábban sikeresen pályázott a közbiztonság növelését szolgáló térfigyelő kamerarendszerek kiépítésére, bővítésére kiírt pályázaton. A káliak így 8,8 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyertek el.

A kamerák felszerelését szeptember elején kezdték meg, s elsőként a helyiek által „patkóiskolaként” ismert épületnél szerelték fel az első intelligens speed-dome kamerát, mellyel folyamatosan nyomon követhető a Rózsa u., az Ady Endre u. és az Akácos u. kereszteződésének, illetve a gyalogos átkelőhely forgalma.

Új kamerákat szereltek fel továbbá a Fő téren, az Erdőtelek és az M3-as autópálya felől érkező forgalom, az Alatka és Tarnabod felől érkező forgalom, a Nagyút felől érkező forgalom nyomon követésére, de a Rózsa u. és a Gárdonyi u. veszélyes kereszteződésének és a vasúti átjáró forgalmának figyelését is kamerákkal oldják meg ezentúl. Két új kamerát helyeztek el a temető központjában a sírkerti rongálások és lopások megelőzése érdekében, tájékoztatott Morvai János polgármester.

A térfigyelő kamera-rendszert Horváth László országgyűlési képviselő, Kovács József rendőr alezredes, a Füzesabonyi Rendőrkapitányság vezetője és Lukács Balázs a Füzesabonyi Járási Hivatal vezetője adta át kedden. Az ünnepélyes szalagátvágást követően a Mezőcsáti Harcosok Klubja tartott bemutatót.

magyar