kerékpárút

Káltól egészen Sirokig tekerhetünk, tovább épül a bringaút

Elindult egy újabb jelentős szakasz megépítése.

– Épül a kerékpárút, újabb településeket kapcsolunk össze! – tette közzé Horváth László országgyűlési képviselő.

– A Tarnamente települései között, Káltól egészen Verpelétig már elkészült a kerékpárút, most a kormányzati döntésnek megfelelően elindult egy újabb jelentős szakasz megépítése: Verpeléttől Sirokig felé is tekerhetünk majd Tarnaszentmárián és Sirok-Kőkútpusztán keresztül! – emelte ki Horváth László.

Meghatározatlan

Épül a Tarna-menti kerékpárút és több pályázat is fut Kálban

A nagyközség polgármestere, Morvai János szerint a veszélyhelyzetben a helybeliek fegyelmezetten viselkedtek, és a szabályok betartásával élték mindennapjaikat. Polgármesterként időben hozta meg azokat a rendelkezéseket, amelyek helyben segítették a vírus elleni küzdelmet.

Meghatározatlan

HEOL.hu: Tekertek a polgármesterek is

Három falu összefogásában újították fel a kerékpárutat, mely Kált, Kompoltot és Kápolnát köti össze.

Az elmúlt esztendőben zajlott, és lezárásához közeledik a Káli szennyvízelvezetési agglomeráció csatornázása, s ennek nyomán jelentős útfelújításokat is végrehajtottak kormányzati támogatásoknak köszönhetően Kál, Kápolna, Kompolt, Tófalu, Aldebrő és Feldebrő településeken az elmúlt időszakban. A szennyvíztisztító napokban kezdődött próbaüzemét követően szeptemberben avatják majd fel a térség egyik legnagyobb beruházását, ám hétfőn is ünnepre gyűltek össze sokan a projekttel érintett három településről: Kál, Kápolna és Kompolt lakosai településeik polgármestereivel közösen pattantak nyeregbe, hogy végigkerekezzenek a három falut összekötő, most teljes hosszában felújított kerékpárúton.

magyar