Ebnyilvántartás

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdése rendelkezése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat - ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel - három évente legalább egy alkalommal eb-összeírást végez.

A települési önkormányzat az eb-összeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.

Az eb tulajdonosa és tartója az eb-összeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az eb-összeíró adatlap példányai beszerezhetők a Hivatalban, valamint letölthetők a menüpontjából is.

Az eb-összeíró adatlapot ebenként kell kitölteni az oltási könyv alapján. A kitöltött adatlapokat az alábbi módokon lehet benyújtani:

- személyesen vagy postai úton: Kál Nagyközség Önkormányzat 3350 Kál, Szent István tér 2.

  • elektronikus úton a ph@kal.hu e-mail címre. Az aláírással ellátott adatlapokat csatolni kell az elektronikus levélhez.

Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, Kérem Önöket, hogy az eb-összeírást követően is jelentsék be az adatokban bekövetkező változásokat, a szaporulatot.

 

magyar
Nyomtatványok, űrlapok: 
CsatolmányMéret
Microsoft Office dokumentum ikonja Ebösszeíró Adatlap34.5 KB